ایران غرب و متحدانش را به چالش کشید/ رقبای آمریکا در جنوب آسیا هم صدا شدند

به گزارش اقتصادنیوز، اخیرا ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به پاکستان و سریلانکا سفر داشت؛ او دو روز در اسلام اباد بود و بعد به عنوان اولین رهبری ایرانی بعد از سال ۲۰۰۸ راهی سریلانکا شد.این سفر در شرایطی انجام شد که پاکستان و سریلانکا درگیر بدترین تنش های منطقه ای هستند و امید دارند به واسطه نزدیکی و همکاری با ایران از چالش کنونی برهند. با این همه، در دیدار رهبران تهران و اسلام اباد، علاوه بر اقتصاد، مقوله امنیت نیز در دستور کار قرار داشت، چرا که دو کشور فراتر از داشتن مرز مشترک، با تهدید گروه های رادیکال در همان مناطق مرزی روبرو هستند، طبیعتا در چنین شرایطی امنیت در اولویت برنامه های ایران و پاکستان تعریف خواهد شد؛ دو بایگری که ماه ژانویه به واسطه فعل و انفعال های همین گروه های تروریستی درگیر تبایدل اتشی محدود شدند.

به نوشته فارین پالسی، سفر ابراهیم رئیسی به ایران فرصت داد تا به جهان نشان دهد علیرغم بی‌ثباتی های پی در پی خاورمیانه، این بازیگر همچنان از نظر دیپلماتیک فعال است. دیپلماسی اخیر ایران همچنین نشان دهنده یک روند ژئوپلیتیکی قابل توجه است: ایران نیز مانند چین و روسیه، دو رقیب دیگر آمریکا، برای تعمیق تعاملاتش با کشورهای جنوب آسیا خیزی جدی برداشته است. با این حال تهران بیش از سایر بازیگران از اهرم های دیپلماتیک خود در منطقه برای پیشبرد برنامه ضد غربی و ضد اسرائیلی استفاده می کند.فعالیت های چین در جنوب آسیا به مقوله ای پیچیده تبدیل شده است، پکن با سرمایه گذاری های زیرساختی، توسل به دیپلماسی واکسن و همچنین ابزارهای قدرت نرم، تأثیر بر منطقه گذاشته است. در کنار چین، روسیه علاوه بر دوستی دیرینه خود با هند، یک سرمایه گذار کلیدی انرژی در بنگلادش و احتمالاً در نپال است. این کشور همچنین تعامل دیپلماتیک و نظامی خود را با بنگلادش افزایش داده و سال گذشته عرضه نفت به پاکستان را آغاز کرد.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «مانور ایران در حیاط خلوت چین و روسیه/ پای تهران به منطقه نفوذ پکن رسید» بخوانید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.