شماره روزنامه ۶۰۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۳ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۵۹۹۳

  • معمای رفح

    محمدحسین باقی: بیش از ۷ماه از جنگ غزه گذشت و این جنگ نه‌تنها متوقف نشده، بلکه هر روز بر شمار قربانیانش افزوده می‌شود. افزون بر این، مدتی است خبر حمله اسرائیل به رفح هم در رسانه‌ها بازتاب یافته است. اما اسرائیل از حمله به رفح به دنبال چیست؟ پس از عملیات تنبیهی-موشکی ایران علیه اسرائیل، بحث تعویق حمله اسرائیل به رفح مطرح شد. برخی معتقدند که اسرائیل در یک بده‌بستان با آمریکا در مسائل منطقه‌ای، موافقت آمریکا برای حمله به رفح را دریافت کرد. صرف‌نظر از درست یا غلط بودن این روایت، به نظر می‌رسد حمله اسرائیل به رفح «قطعی» یا «نزدیک» باشد. در این پرونده از «باشگاه اقتصاددانان» ابعاد مختلف ماجرای رفح و نیاز اسرائیل به حمله به رفح بررسی شده است.
  • شمشیر داموکلس بر سر رفح

    آنتونیو پیتا/گزارشگر آل پائیس اسپانیا
    جزوات چاپ شده بود. به گزارش رادیو اسرائیل، ارتش این رژیم قصد داشت این جزوات را در آسمان رفح رها کند تا به آنها دستور دهد آخرین پناهگاه مخاطره‌آمیز خود را ترک کنند. اندکی قبل‌تر، وزارت جنگ اسرائیل یک مناقصه عمومی برای خرید ۴۰‌هزار چادر منتشر کرده بود که می‌تواند ۴۸۰هزار نفر را در خود جا دهد؛ به عبارتی هر ۱۲نفر یک‌چادر. سپس پاسخ موشکی ایران به رژیم‌صهیونیستی در روز شنبه آغاز شد و بنیامین نتانیاهو، نخست‌‌‌وزیر اسرائیل، از موضع خود [برای حمله به رفح] عقب‌نشینی کرد، زیرا نمی‌‌‌خواست ایالات‌متحده را برنجاند. آمریکا در عین حال، حمله به رفح را «یک اشتباه بزرگ» نامید. از زمان اعلام حمله زمینی به رفح یعنی تقریبا دوماه پیش، نتانیاهو از تهدید به حمله به عنوان یک طعمه و ابزاری برای جنگ روانی استفاده کرده است.
  • غرب ریاکار

    آندریاس موتزفلد کراویک/معاون وزیر امور خارجه نروژ
    با آشکار شدن جنگ‌‌‌های خشونت‌بار در اوکراین و غزه و تشدید تنش بین ایران و اسرائیل، دفاع از قوانین بین‌المللی هرگز این‌قدر ضروری نبوده است. بسیاری استدلال کرده‌‌‌اند که حمایت غرب از اوکراین -که اغلب در قالب احترام به قوانین بین‌المللی بیان می‌شود- با حمایت کم‌‌‌رنگ همان کشورها از غزه تضعیف شده است. این موضوع باعث ایجاد بحث بزرگ‌تر در سیاست خارجی در مورد استانداردهای دوگانه غربی شده است. ادعا این است که کشورهای غربی تنها زمانی نگران نقض قوانین بین‌المللی هستند که منافع خودشان تامین نشود. تعهد واقعی به قوانین بین‌المللی مستلزم محکومیت جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین و همچنین طرح نقض قوانین بین‌المللی از سوی اسرائیل در غزه است.
  • ۷ ماه بی‌نتیجه

    دانیل بایمن/استاد دانشگاه جورج‌تاون
    با گذشت بیش از ۷ماه از عملیات ۷اکتبر، به نظر می‌رسد اسرائیل در تله گرفتار شده است. اگرچه جنگ در غزه ضرباتی به حماس وارد کرده و این به بهای جان فلسطینی‌ها تمام شده است؛ اما اسرائیل تا رسیدن به هدف خود برای نابودی حماس فاصله زیادی دارد و به نظر می‌رسد در یک عملیات نظامی به دام افتاده است که احتمالا با هزینه‌ای هنگفت فقط پیشرفت تدریجی خواهد داشت. اسرائیل هنوز نتوانسته است با وجود حملات خود زمینه را برای یک دولت جدید در غزه فراهم کند.
  • عملیات رفح راهی برای فشار بر حماس

    بتان مک کرنان/گزارشگر گاردین
    برخی گزارش‌ها حاکی از این است که رژیم‌صهیونیستی توپخانه و نفربرهای زرهی بیشتری را در حاشیه نوار غزه مستقر کرده است که نشان می‌دهد ارتش در حال آماده شدن برای حمله زمینی به رفح است. روزنامه اسرائیلی معاریو روز چهارشنبه (۲۹فروردین‌ماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که سربازان در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند و «اصل حاکم بر عملیات» توسط ستاد ارتش اسرائیل تایید شده است.
  • چالشی برای دکترین بایدن

    واندا فلباب-براون/تحلیلگر بروکینگز
    حملات ۷ اکتبر حماس و پاسخ خشونت‌بار و بدون تناسب اسرائیل در غزه چالشی را برای محور اساسی دکترین دولت بایدن ایجاد می‌کند: خارج کردن ایالات‌متحده از جنگ‌های بی‌پایان چند دهه‌ای علیه بازیگران مسلح غیردولتی، خروج از تلاش‌های دولت‌سازی در خارج از کشور و جهت‌گیری مجدد استراتژی امنیتی و نظامی ایالات‌متحده به سمت رقابت قدرت‌های بزرگ با چین و روسیه. سیاست ایالات‌متحده اکنون بدون گزینه‌‌‌های خوب در منطقه‌‌‌ای ملتهب گرفتار شده است که در آن طیف گسترده‌‌‌ای از گروه‌‌‌های نیابتی و بازیگران مسلح غیردولتی با جنگ در غزه جسور شده و دوباره فعال شده‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر